top of page
Kérjen tőlünk segítséget

Hamarosan felkeressük!

  • Writer's pictureBaleset.eu csapat

Sokkoló csalás: Egzotikus nyaralás álma vált rémálommá – magyar párok milliókat buktak egy megbízhatatlannak bizonyult utazási iroda miatt!

Másfél évvel ezelőtt, amikor az utazási vágyak legmagasabbra csaptak, egy magyar pár úgy döntött, hogy a Maldív-szigetek fehér homokos partjain ünnepli meg házassági évfordulójukat. A Lagun Travel utazási irodán keresztül foglalták le az álomutat, amely végül egy rémálommá vált. Tomán-Körmöczi Flóra és párja, akik három évvel ezelőtt még az Indiai-óceán partján mondják ki a boldogító igent, nem is sejtették, milyen csapás vár rájuk.


A Lagun Travel, egykor magyarországi engedéllyel működő, majd a Seychelles-szigeteken újraalapított utazási iroda, az utasok előlegével együtt tűnt el a süllyesztőben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság csalás miatt nyomoz, de a felelősök még mindig szabadlábon vannak. Az RTL Híradó által megszólaltatott párok közül sokan 1,3 millió forintot fizettek előlegként, és most jogi úton próbálnak valamiféle kárpótláshoz jutni.


Az ügyvéd, Gaál Márton – aki ebben az ügyben a károsultakat képviseli és egyben a baleset.eu weboldal tulajdonosa – jogi szemszögből értékeli a helyzetet. Mint mondja, a nyomozás lassú előrehaladása és a vádlottak továbbra is szabadlábon való tartózkodása súlyos aggályokat vet fel a hazai igazságszolgáltatás hatékonyságával kapcsolatban. Gaál Márton hangsúlyozza, hogy a károsultak jogainak védelme és a történtek teljes körű kivizsgálása elsődleges fontosságú, és az őt megbízó ügyfelek jogos kártérítésének biztosítása érdekében mindent megtesz.


Gaál Márton és csapata rendszeresen frissítik az érdeklődőket és károsultakat az ügy fejleményeiről, biztosítva ezzel, hogy a közösség naprakész maradhasson és megfelelő jogi tanácsokhoz juthasson. Az oldal célja, hogy felhívja a figyelmet az ilyen jellegű bűncselekményekre, és segítséget nyújtson azoknak, akik hasonló helyzetben találják magukat.


Az ügy nem csupán jogi kérdéseket vet fel, hanem egy tágabb társadalmi problémára is rámutat: a nemzetközi és helyi jogi keretek közötti összehangolás hiányosságaira. Gaál Márton és a baleset.eu oldal ezért kampányol a jogi reformok és az átláthatóság növelése mellett, hogy a jövőben megelőzhetőek legyenek a hasonló esetek, és hatékonyabbá váljon a károsultak jogorvoslatának biztosítása.

Comments


bottom of page